Nyhedsarkiv‎ > ‎

Jacob Barsøe udtaget til Guldfireren

indsendt 24. mar. 2011 09.30 af Haderslev Roklub   [ opdateret 24. mar. 2011 09.37 ]
Jacob Barsøe, tidligere Haderslev roer, er udtaget til Guldfireren.
Trænerne for letvægtsfireren og den lette herredobbeltsculler i Danmarks Rocenter, Bent Fransson og Thomas Poulsen, har i dag efter tre dages udtagelsesløb på rolandsholdets træningslejr i Portugal udtaget roerne til de to olympiske bådklasser, hvor Danmark er henholdsvis forsvarende olympisk mester og OL-bronzevinder fra OL i Beijing 2008.
På letvægtsfireren, Guldfireren, har seks roere kæmpet om de fire pladser, og det bliver de to OL-guldvindere fra Beijing 2008, Eskild Ebbesen og Morten Jørgensen, der sammen med Kasper Winther Jørgensen, der har siddet på båden de seneste to sæsoner samt Jacob Barsøe, tidligere Haderslev-roer, der skal ro sæsonens første world-cup i München i slutningen af maj.
 

 

 

"Dette hold ror den første world cup sammen i München, hvor vi efterfølgende vurderer om holdet er hurtigt nok. De skal have en topplacering, og det vil sige mindst en finaleplads, hvis de skal fortsætte sammen," fortæller Bent Fransson, som også stod i spidsen for Guldfireren, da den vandt OL-guld i Beijing.

 

"Holdet jeg har sat fungerer bedst sammen teknisk og rytmemæssigt. Fysisk er de alle stort set lige, så jeg kigger på helheden i båden, hvordan svinger de sammen, og hvordan de teknisk fungerer sammen. Jeg tror, letvægtsfireren kan gøre det rigtig godt det næste halvandet år, og det langsigtede mål er OL-guld i London, og så med en række delmål undervejs. Der kan komme medaljer allerede i år," fortæller Bent Fransson, som har afprøvet tre forskellige konstellationer, som hver har roet to løb sammen.


kilde: www.roning.dk

Comments