Korttursstyrmandskursus

indsendt 2. maj 2011 08.06 af Haderslev Roklub

Haderslev roklub tilbyder nu medlemmerne et kursus, der giver adgang til at fungere som korttursstyrmand ved ture på Haderslev Fjord. For at tage på fjorden er det et krav, at der mindst er én korttursstyrmand i hver båd.

Da vi i den kommende sæson vil sætte fokus på styrmandens pligter og ansvar – også på Dammen, hvor alle frigivne roere har styrmandsret – kan kurset også anbefales, hvis du ikke føler dig helt klædt på til dette ansvar eller måske har brug for en opfriskning.

Kursets indhold: Søvejsregler, vejr og vind, landgang, materiellets behandling, fortøjning og tillægning.

Kurset: består af en teoretisk og en praktisk del. Begge dele skal gennemføres, for at man kan udnævnes til korttursstyrmand. Korttursstymandskurset er en forudsætning for at man senere kan komme på Dffr’s langtursstyrmandskursus.

Deltagere: alle frigivne medlemmer

Teori: 18.maj og 8.juni kl. 18 til ca. 21.15.

Praktik: En lørdag eller søndag, hvor man ror en tur ud af fjorden og øver teorien i praksis. Dato følger, og kan aftales med deltagerne.

Pris:  formentlig ca. 100 kr. (dækker forplejning under kursus, samt materiale – afhænger af deltagerantal).

Undervisere: Søren Larsen m.fl.

Tilmelding: snarest til Elsebeth Friis eller på opslag i klubben, men senest 9.maj skal vi have tilkendegivelse fra min 5 - 6 interesserede.